Κ. Σκρέκας: Οι άξονες δράσης της κυβέρνησης για την ανάταση του αγροτικού τομέα

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 11:49
UPD:11:57
twitter/Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τους άξονες δράσης της κυβέρνησης για την ανάταση του αγροτικού τομέα παρουσίασε ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, η είσοδος των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων στον πρωτογενή τομέα, καθώς και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι θα πρέπει να στηρίξουμε τους νέους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, που επενδύουν ως νέοι καλλιεργητές στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν ενεργοί και αυτό είναι ένα στοίχημα, γιατί, ως χώρα, έχουμε πάρα πολύ γερασμένο αγροτικό πληθυσμό.

Αναφερόμενος στα θέματα της κλιματικής αλλαγής σημείωσε ότι ανταγωνιστικός πρωτογενής τομέας σημαίνει αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, όπως τα καιρικά φαινόμενα των βροχοπτώσεων και των χαλαζοπτώσεων, που προκαλούν σοβαρότατες ζημιές και επηρεάζουν το εισόδημα χιλιάδων αγροτών, καθώς επίσης και τα φαινόμενα ξηρασίας και καύσωνα, που το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενταθούν.

Τον υφυπουργό αρμόδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, υποδέχτηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γρηγόρης Τσιούμαρης, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος συναντάται με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσιούμαρης ζήτησε από τον κ. Σκρέκα την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία του αρδευτικού της βόρειας ζώνης Πολυφύτου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Άμπας, του ανέφερε ότι το 95% του παραγόμενου γάλακτος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας φεύγει από την περιοχή και υφίσταται επεξεργασία σε γειτονικές περιφέρειες.

«Είμαστε μια αποικία κ. υπουργέ» του ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας τη στήριξη της κυβέρνησης για τη δημιουργία δομών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα γίνεται η επεξεργασία του παραγόμενου γάλακτος.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα