ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - Νέος ηλιακός σταθμός από τη METKA EGN στη Χιλή

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 09:49
UPD:23:58

 


Δελτίο Τύπου

 

 

Νέος ηλιακός σταθμός από τη METKA EGN στη Χιλή

 

Αθήνα, Ελλάδα – 12 Αυγούστου – Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA) ανακοινώνει πως η θυγατρική της METKA EGN, υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την Atacama Solar SA, θυγατρική του ανεξάρτητου παραγωγού ηλιακής ενέργειας Sonnedix, προκειμένου να αναλάβει το έργο Atacama Solar II, ισχύος 170,65MWp που βρίσκεται στο δήμο Pica της περιφέρειας Tarapaca στη Χιλή.

Το έργο αφορά τη Μελέτη – Προμήθεια  - Κατασκευή (EPC) της μονάδας Atacama Solar II, καθώς και τη σύμβαση για τη λειτουργία και συντήρηση (O&M) για δύο χρόνια.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2020 και η παραγόμενη ισχύς εκτιμάται ότι θα καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων των 100.000 νοικοκυριών, ενώ θα συμβάλει στην αποφυγή  περίπου 200.000 μετρικών τόνων εκπομπών CO2 ανά έτος.

Πρόκειται για το τρίτο έργο της METKA EGN για λογαριασμό της Sonnedix, μετά την ολοκλήρωση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης Oriana 57MW στην Ισαμπέλα του Πουέρτο Ρίκο (ως μέρος του έργου Sonnedix Oriana, που διακρίθηκε για την ανθεκτικότητα που επέδειξε έναντι του τυφώνα Μαρία το 2017)  και του ηλιακού πάρκου Lavansol M8 ισχύος 5 MW, στο Saint Etienne Des Sorts, στη Γαλλία.

Η METKA EGN δραστηριοποιείται στην αγορά της Λατινικής Αμερικής από το 2016.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης για την Sonnedix ανέρχεται σε 180 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (160 εκατομμύρια ευρώ).

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

κα. Αντιγόνη Φάκου: Γραφείο Τύπου MYTILINEOS Τηλ. 210-6877346 : Fax 210-6877400 : E-mail: Antigoni.Fakou@mytilineos.gr.

 

 

 

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

H Εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 2.900 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.mytilineos.gr : Facebook : Twitter : YouTube : LinkedIn

 

 

METKA EGN:

Η ΜΕΤΚΑ EGN είναι θυγατρική της MYTILINEOS Α.Ε., και ειδικεύεται στην ανάπτυξη και κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων μεγάλης κλίμακας για τις παγκόσμιες αγορές ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία εξυπηρετεί μεγάλους διεθνείς πελάτες κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας και της Αμερικής. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.metka-egn.com.  

 

Sonnedix:

Η Sonnedix Power Holdings Limited (μαζί με τις θυγατρικές της, η "Sonnedix") είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός ηλιακής ενέργειας (IPP) με αποδεδειγμένη εμπειρία στην παροχή στην αγορά οικονομικά ανταγωνιστικών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων υψηλής απόδοσης. Η Sonnedix έχει στην ιδιοκτησία της, αναπτύσσει, κατασκευάζει, και λειτουργεί παγκοσμίως εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.sonnedix.com.

 

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ

Σχολιασμένα