ΔΕΗ: Ο Γιώργος Στάσσης για νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 19:43
UPD:19:55
Dragos Lapadatu

Να προτείνει στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ ΑΕ τον Γιώργο Στάσση για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, αποφάσισε, κατά πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ-Υπερταμείο).

Συνεργάτες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, υπογράμμιζαν ότι «ο Γιώργος Στάσσης είναι μάνατζερ από τον χώρο της ενέργειας, έχει κάνει καριέρα σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, έχει εμπειρία σε αναδιάρθρωση ενεργειακών επιχειρήσεων, είναι νέος σε ηλικία και είναι ένας Έλληνας που επιστρέφει από το εξωτερικό για να βοηθήσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης».

Από το 2016 έως και σήμερα ο Γεώργιος Ι. Στάσσης κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Εnel Romania SrL, τη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στη Ρουμανία.

Εργάστηκε στον ιταλικό όμιλο ενέργειας ENEL SpA, όπου από το 2007 διετέλεσε επικεφαλής της Εnel Green Power  για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για τις χώρες Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Αίγυπτο.

Διαθέτει περισσότερα από 13 χρόνια εμπειρίας στην αγορά της ενέργειας κι έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε οργανισμούς και φορείς του κλάδου.

Από το 2001 έως και το 2006 εργάστηκε στην Tellas Telecommunications S.A., ως μέλος της Διοικητικής Ομάδας και ως Executive Director of Strategic Projects and Procurement.

Σήμερα κατέχει επίσης τη θέση του αντιπροέδρου του δ.σ. του Συλλόγου Ξένων Επενδυτών (Foreign Investments Council) στη Ρουμανία, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Συνομοσπονδίας για την Ανάπτυξη της Ρουμανίας (Coalition for Romania's Development), ενώ παράλληλα συμμετέχει στο δ.σ. του ACUE (Association of Utilities ), στο Board of Trustees του Αspen Institute Romania και στο δ.σ. του Κέντρου Ενέργειας Ρουμανίας (CRE).

Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του δ.σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), μέλος της Eπιτροπής Ενέργειας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του G20Y.

O κ. Στάσσης σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Kingston στη Μεγάλη Βρετανία και είναι κάτοχος MBA στο Construction Management. Έχει συμμετάσχει σε executive προγράμματα με αντικείμενο την αειφόρο ανάπτυξη στο ELIS Management Academy, καθώς και Executive Leadership στο Harvard University. 

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο Όμιλος Enel είναι μια πολυεθνική εταιρεία ενέργειας και ένας κορυφαίος παίκτης στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και φιγουράρει μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών παραγωγής ενέργειας της Ευρώπης όσον αφορά την εγκατεστημένη δυναμικότητα και το αναφερόμενο EBITDA. Ο Όμιλος είναι παρών σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, παράγοντας ενέργεια με περίπου 89 GW διαχειριζόμενης δυναμικότητας. Η Enel διανέμει ηλεκτρισμό και αέριο μέσω ενός δικτύου άνω των 2.200.000 χιλιομέτρων, και με περίπου 73 εκατ. επιχειρηματικούς και οικιακούς τελικούς χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο, η ομάδα έχει τη μεγαλύτερη πελατειακή βάση μεταξύ των Ευρωπαίων ομοτίμων της. Η Εnel Green Power,  η επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Enel, διαχειρίζεται ήδη περισσότερα από 44 GW αιολικών, ηλιακών, γεωθερμικών και υδροηλεκτρικών σταθμών στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία.

Βασικά στοιχεία:

Κεφαλαιοποίηση: ~ 64B €

Χώρες: 34

Άτομα: 69000

Πελάτες: 73 εκατ.

Επενδύσεις: 28B €

Δίκτυα: 2, 2Mkm

ΑΠΕ: 44 GW.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα