Με αυξημένα μεγέθη και εξαγωγές η ΜΕΒΓΑΛ

Κατά 4,12% στα 111,7 εκατ. ενισχύθηκε ο κύκλος εργασιών της γαλακτοβιομηχανίας το 2018
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 11:05

Από την έντυπη έκδοση 

Με αύξηση τζίρου κατά 4,12%, στα 111,7 εκατ. ευρώ, αλλά και εντυπωσιακή άνοδο των εξαγωγών της, οι οποίες έχουν φθάσει πλέον στο 35% του κύκλου εργασιών της, έκλεισε το 2018 η ΜΕΒΓΑΛ, σημειώνοντας και αύξηση στα EBITDA. 

Η βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία εκτιμά, μάλιστα, ότι αναμένεται ανάπτυξη και για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για τις επόμενες, αφού, όπως υποστηρίζει, οι βάσεις έχουν τεθεί και είναι ισχυρές. Όπως επισημαίνει η ΜΕΒΓΑΛ, η στρατηγική που ορίστηκε από τη νέα διοίκηση το 2015, με βάση το πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο είχε κατατεθεί στις τράπεζες για τη σύναψη του ομολογιακού δανείου ύψους 54 εκατ., απέδωσε καρπούς. 

«Τα πλάνα του σχεδίου υλοποιούνται και προβλέπουν βελτίωση σε όλους τους τομείς της εταιρείας που θα επιφέρουν περαιτέρω ανάπτυξη. Η ΜΕΒΓΑΛ με στρατηγικές κινήσεις, σωστή οργάνωση, στοχευμένες επενδύσεις και αποτελεσματική δουλειά από όλους τους ανθρώπους της καταφέρνει τη συνεχή βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων», αναφέρει η διοίκηση και προσθέτει: «Το περασμένο έτος, παρά τις δυσκολίες της αγοράς και τη μείωση κατανάλωσης γαλακτοκομικών (βάσει στοιχείων Nielsen), η ΜΕΒΓΑΛ αύξησε τις πωλήσεις της, ολοκλήρωσε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο και προετοιμάζει συστηματικά τις επόμενες κινήσεις της».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της γαλακτοβιομηχανίας, Χριστόδουλο Αντωνιάδη, «τα προηγούμενα χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ χρειάστηκε να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα. Τα καταφέραμε και η εταιρεία γύρισε σελίδα. Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έκαναν το καθήκον τους. Η διοίκηση, οι εργαζόμενοι, οι συνεργαζόμενοι κτηνοτρόφοι, οι πάντες αντιλήφθηκαν το μείζον, που δεν είναι άλλο από τη συνέχιση της δημιουργικής πορείας της επιχείρησης. Για εμάς η ανάπτυξη, η κοινωνική προσφορά και η υπεύθυνη εταιρική συμπεριφορά είναι θεμελιώδη στοιχεία της στρατηγικής μας, που συνάδουν τόσο με το επιχειρηματικό μοντέλο που υπηρετούμε, όσο και με τις αξίες μας».   

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα