Χρηματιστήριο Αθηνών: Το ενδιαφέρον και πάλι στις τράπεζες

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 11:18
UPD:11:30
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τραπεζοκεντρικό παραμένει το ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αναμένουν την έξοδο της Εθνικής Τράπεζας στις αγορές, μέσω της ομολογιακής έκδοσης «Tier II», ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών (11.00), ενισχύεται κατά 0,84% και διαμορφώνεται στις 868,78 μονάδες, επιδιώκοντας την εξάλειψη των απωλειών στις αρχές της πρώτης μετεκλογικής εβδομάδας.

Ο τραπεζικός κλάδος, όπως προαναφέρθηκε, συνιστά και πάλι βαρόμετρο. Αυτή τη στιγμή σημειώνει άνοδο κατά 0,78%, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να κινείται στο +1,37%.

Ράλι κοντά στο 8% παρουσιάζει η μετοχή της Attica Bank, ενώ πέριξ του 1% διαμορφώνονται τα κέρδη για τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Την ίδια ώρα, στο ταμπλό ξεχωρίζει το +3% της ΔΕΗ, με τους επενδυτές να αναμένουν το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, αποτιμώντας παράλληλα την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Μανώλη Παναγιωτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος των συναλλαγών κυμαίνεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ, καθώς 40 μετοχές ενισχύονται, 20 υποχωρούν, πέντε παραμένουν αμετάβλητες και 114 είναι ανενεργές.

Στο μεταξύ, στην αντιστροφή του αρχικά αρνητικού κλίματος – όπως είχε διαμορφωθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη – φέρεται να συμβάλλουν και οι πρώτες εκθέσεις των διεθνών χρηματοπιστωτικών ομίλων.

Η Standard & Poor’s, ενδεικτικά, αποτίμησε θετικά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, παρότι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την ασθμαίνουσα ανάπτυξη.

Στην ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών συνεισφέρει αναμφίβολα και ο διεθνής παράγοντας, καθώς το σήμα της Federal Reserve για το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων, έχει σκορπίσει ικανοποίηση στους επενδυτές, οι οποίοι – από την πλευρά τους - δεν κρύβουν την προσδοκία περί ανάληψης παρόμοιων πρωτοβουλιών και από τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα