Εκλογική αισιοδοξία «βλέπουν» οι οίκοι

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 10:39
UPD:10:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση 

Θετικά στέκονται οι διεθνείς οίκοι σε ό,τι αφορά την επίδραση των εκλογών στο Χρηματιστήριο και ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο, με τις HSBC και Citibank να υπερθεματίζουν.

Ειδικότερα, σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου «βλέπει» η HSBC στην τελευταία έκθεσή της για την Ελλάδα, όπου τονίζεται ότι στο χρηματιστηριακό ράλι έπαιξε καταλυτικό ρόλο η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Στην έκθεση, με τίτλο «Ελληνικές Τράπεζες: Ίκαρος ή Δαίδαλος», σημειώνεται πως η αγορά έχει αποκτήσει μία θετική στάση για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, με τις τράπεζες, όπως και ο Δαίδαλος, να βρίσκουν τελικά τρόπο να ξεφύγουν από τον λαβύρινθο των χαμηλών επιπέδων που άγγιξαν στα μέσα Ιανουαρίου, με τη συνολική τους κεφαλαιοποίηση να εκτοξεύεται από τότε κατά 122%.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές-στόχους, για την Alpha Bank ο πήχης ανεβαίνει στα 2,47 ευρώ από 1,93 ευρώ πριν, για τη Eurobank η τιμή αυξάνεται στο 0,94 ευρώ από 0,8 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 2,8 ευρώ από 2,29 και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3 ευρώ από 1,91 ευρώ.

Πολύ αισιόδοξη εν τω μεταξύ εμφανίζεται στο χθεσινό της σχόλιο η Citigroup, με αφορμή την αναμενόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις γενικές εκλογές της 7ης Ιουλίου στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το σχόλιο.

«Το συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης», λέει ο οίκος, «είναι πιθανό να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο ελληνικό Κοινοβούλιο των 300 βουλευτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc». 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα