Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 14:24
UPD:14:28
Reuters/Neil Hall

Η ένταση στη Μέση Ανατολή και οι ευρύτερες ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη έριξαν βαριά σκιά πάνω από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις, με ενδοσυνεδριακές απώλειες 2%.

Το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις σε δύο τάνκερ πετρελαίου στον Κόλπο του Ομάν, με τις ΗΠΑ να κατηγορούν το Ιράν ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις και την Τεχεράνη να αρνείται τις κατηγορίες, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για δολιοφθορά.

Εν μέσω ανησυχητικών γεωπολιτικών εξελίξεων, τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή της Κίνας -που επιβραδύνθηκε τον Μάιο σε χαμηλά 17 ετών- φουντώνουν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, κρατώντας σε αρνητικό έδαφος σχεδόν το σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραφε απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας. Από τις αρχές του μηνός όμως ανακάμπτει 3%, έπειτα από τις απώλειες 6% του Μαϊου, στις χειρότερρες μηνιαίες επιδόσεις της τελευταίας διετίας.

Αρνητικά πρόσημα στη Φραγκφούρτη, με τον DAX να υποχωρεί σχεδόν 1%. Πτώση και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,56%. Απώλειες και σε Παρίσι και Μιλάνο, με τον CAC 40 να καταγράφει πτώση 0,52% και τον FTSE MIB 0,41%.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα