Τριπλό «χτύπημα» από την Άβαξ Α.Ε.

Εξαγορά τριών θυγατρικών της J&P με προσδοκίες για έσοδα 200 εκατ. δολ.
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 10:27
UPD:10:30

Από την έντυπη έκδοση

Έσοδα 200 εκατ. δολαρίων θα αποφέρει στην Άβαξ A.E. η εξαγορά των μετοχών που κατείχε η J&P (Overseas) Ltd σε τρεις εταιρείες, έπειτα από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη από την Alvarez & Marsal Europe LLP, εκκαθαριστή της J&P.

Η εξαγορά του 100% της Conspel Construction Specialist (Isle of Man) Limited, του 49% της J&P Qatar WLL και του 49% της Abu Dhabi J&P LLC πραγματοποιείται μέσω της νεοσυσταθείσας κυπριακής εταιρείας Avax Middle East Ltd, θυγατρική της επίσης κυπριακής J&P Avax International Ltd, η οποία με τη σειρά της ανήκει κατά 100% στην Άβαξ Α.Ε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την εξαγορά των τριών εταιρειών η Άβαξ διατηρεί ενεργή τη δέσμευσή της στην αγορά του Κατάρ, στην οποία έχει σημαντική παρουσία και δραστηριότητα για πάνω από μία δεκαετία μέσω ενός συνδυασμού έργων (οδικών, δημόσιων και τεχνικών). Παράλληλα, η εξαγορά προσδίδει θετικές προοπτικές στην Άβαξ για περαιτέρω μελλοντική επέκταση εργασιών σε μια περιοχή με σταθερή ροή δημοπράτησης έργων μεγάλης κλίμακας που αφορούν έργα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Επιπρόσθετα, η ως άνω εξαγορά συμβάλλει ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκτέλεση των υφιστάμενων έργων και η σχετική απασχόληση υπαλλήλων των εν λόγω εταιρειών.

Ο προβλεπόμενος κύκλος εργασιών των εν λόγω εταιρειών για το β’ εξάμηνο του 2019, όπως προαναφέρθηκε, αναμένεται στα 200 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, ο όμιλος Άβαξ καθίσταται πλέον μέτοχος πλειοψηφίας της κοινοπραξίας κατασκευής του έργου «Qatar Foundation Stadium» στο Κατάρ, ενώ έως τώρα κατείχε ποσοστό 24%. Το στάδιο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019, συνιστά ένα έργο συνολικού κατασκευαστικού αντικειμένου 650 εκατ. δολ. με μεγάλη σημασία για τη χώρα και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022. Η εξαγορά υπόκειται σε εγκρίσεις από τοπικούς πελάτες, συνεργάτες και αρχές, που αναμένεται να ληφθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Το τίμημα της συναλλαγής είναι μη σημαντικό για τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Άβαξ. Η ενσωμάτωση της εξαγοράς θα γίνει στα οικονομικά στοιχεία του α’ εξαμήνου 2019 της Άβαξ με την ολοκλήρωση των σχετικών εγκρίσεων.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα