ΒΤ: Εκτός δικτύου 5G τα τηλέφωνα Huawei

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 15:54
UPD:15:58
REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK

«Πάγο» στα σχέδιά της για την προσφορά έξυπνων τηλεφώνων 5G της Huawei βάζει η ΕΕ, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία. Η απόφαση της ΕΕ, που ανήκει στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο BT, έρχεται ως συνέπεια των πιέσεων που ασκεί η αμερικανική κυβέρνηση στον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιακών δικτύων,

«Μέχρις ότου λάβουμε τις πληροφορίες και την εμπιστοσύνη που θα μας δώσει μακροπρόθεσμη σιγουριά ότι οι πελάτες μας, όταν θα αγοράσουν αυτές τις συσκευές, θα έχουν υποστήριξη εφ' όρου ζωής... "παγώνουμε" τα σχέδιά μας γι'αυτές τις συσκευές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕ, Μαρκ Αγιέρα. «Όταν αλλάξει αυτή η πληροφόρηση, τότε θα κινούμε και ευελπιστούμε ότι θα προσφέρουμε τις συσκευές». 

EURONEWS

O μητρικός όμιλος ΒΤ συνεχίζει να στηρίζεται στη Huawei, καθώς ο μεγαλύτερος πάροχος εξοπλισμού δικτύων προμηθεύει στον βρετανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών για το νέο δίκτυο, όπως και η φινλανδική Nokia Oyj.

Η ΕΕ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να εγκαινιάσει τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων 5G στη Βρετανία, αποτελώντας τον πρώτο operator κινητής τηλεφωνίας στη χώρα που εισέρχεται στην τεχνολογία 5G.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα