Οι πολυτιμότερες fintech startups της Ευρώπης

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 10:44
UPD:11:09
Facebook/ TransferWise

Χρηματοδότηση 3,5 δισ. δολαρίων έχει συγκεντρώσει συνολικά η TransferWise, εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων, γεγονός που την ανεβάζει στην κορυφή μεταξύ των πολυτιμότερων νεοφυών εταιρειών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στην Ευρώπη. Μειώνοντας τις προμήθειες και διαθέτοντας μια εύχρηστη πλατφόρμα που βοηθάει τους πελάτες να μεταφέρουν χρήματα σε όλον τον κόσμο, παρακολουθώντας και την πορεία των μεταφορών τους, η TransferWise -με έδρα στο Λονδίνο- κερδίζει έδαφος σε έναν τομέα που κυριαρχείται από μεγάλα ονόματα, όπως η Western Union και MoneyGram.

«Πριν από οκτώ χρόνια είχαμε ένα όνειρο, και κατά κάποιον τρόπο όλος ο κόσμος ήταν εναντίον μας», τονίζει σε συνέντευξή του στο CNBC ο συνιδρυτής και πρόεδρος της ΤransferWise, Τάαβετ Χίνρικους.

Η ευρωπαϊκή private equity εταιρεία Vitruvian Partners και οι αμερικανικές επενδυτικές Lone Pine Capital και Lead Edge Capital αγόρασαν μετοχές στην TransferWise, η οποία για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2018 ανακοίνωσε κέρδη 6,2 εκατ. στερλινών(7,9 εκατ. δολάρια) και έσοδα 117 εκατ. στερλινών. 

Με βάση τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, η TransferWise αποτελεί τη μεγαλύτερη fintech startup της Ευρώπης, ξεπερνώντας τη βρετανική OakNorth, με αποτίμηση 2,8 δισ. δολαρίων. 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα