Πετρέλαιο: Επιμένει η αβεβαιότητα στην αγορά

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 08:16
UPD:08:17
REUTERS/ESSAM AL-SUDANI

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, αν και παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας από το όριο των 70 δολαρίων για το μπρεντ και πάνω από τα 63 δολάρια για το αμερικανικό αργό. 

Η πτώση των τιμών έρχεται στον απόηχο στοιχείων που έδειξαν αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και της δέσμευσης της Σαουδικής Αραβίας να διατηρήσει την ισορροπία στις αγορές. Ωστόσο αναλυτές προειδοποιούν πως η στενότητα στις αγορές παραμένει, δεδομένου ότι ο ΟΠΕΚ διατηρεί την πολιτική της μείωσης της προσφοράς και οι πολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται. Το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχιστεί η αβεβαιότητα και η αστάθεια των τιμών. 

Η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει πτώση 0,65% στα 71,72 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 0,13% στα 63,05 δολάρια το βαρέλι. 

Την περασμένη εβδομάδα τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατα΄2,4 εκατ. βαρέλια στα 480,2 εκατ. βαρέλια, έναντι προβλέψεων για αύξησή τους κατά 599.000 βαρέλια.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα