Βitcoin: Ολοταχώς προς τα 8.000 δολάρια, παρά τις προειδοποιήσεις

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 16:46
UPD:16:51
REUTERS/Dado Ruvic

Η εβδομάδα άρχισε δυναμικά για το bitcoin, με το μεγαλύτερο εκ των ψηφιακών νομισμάτων να «καλπάζει» με κέρδη 8% και την τιμή του να οδεύει και πάλι ολοταχώς προς το όριο των 8.000 δολαρίων. Ορισμένοι όμως επενδυτικοί οίκοι, μεταξύ των οποίων η JPMorgan Chase & Co. συνιστούν προσοχή, προειδοποιώντας ότι το πρόσφατο ράλι ίσως να είναι υπερβολικό.

Το bitcoin ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά στα 7.689 δολάρια. Από τις αρχές του μηνός, έχει ανατιμηθεί πάνω από 46%, ενώ από τις αρχές του έτους τα κέρδη του ξεπερνούν το 100%. Σύμφωνα με την JP Morgan Chase, το bitcoin έχει ανατιμηθεί πέραν της πραγματικής του αξία, με το ράλι να αντανακλά παρόμοια κίνηση του 2017, η οποία είχε προηγηθεί της απότομης πτώσης, ανέφεραν σε υπόμνημά τους οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan Chase, μεταξύ των οποίων ο Νικόλαος Πανηγιρτζόγλου. Οι αναλυτές καταλήγουν στο συγκεριμένο συμπέρασμα, εκλαμβάνοντας το bitcoin ως εμπόρευμα με τον υπολογισμό του «κόστους παραγωγής», χρησιμοποιώντας παραμέτρους όπως δαπάνες ηλεκτρικού ρεύματος και ενεργειακή επάρκεια hardware.

Έπειτα από το σκάσισμο της φούσκας, με την τιμή τουbitcoin να καταποντίζεται κάτω από τα 4.000 δολάρια ενώ στο απόγειο της δόξας του, τον Δεκέμβριο του 2017 είχε φθάσει κοντά στα 20.000 δολάρια, το μεγαλύτερο εκ των ψηφιακών νομισμάτων επανήλθε δριμύτερο τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τα 5.000 δολάρια, ενώ στις 16 Μαϊου ξεπέρασε το φράγμα των 8.000 δολαρίων.

 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα