Πληθαίνουν οι «μνηστήρες» για την Commerzbank

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 12:21
UPD:12:24
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Μπορεί να κατέληξαν άδοξα τα σχέδια για έναν «γάμο» με την Deutsche Bank, δύο όμως τουλάχιστον μνηστήρες  φέρεται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την Commerzbank. Η ολλανδική ING Groep και η UniCredit SpA της Ιταλίας εξετάζουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τη γερμανική τράπεζα, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την Deutsche Bank τον προηγούμενο μήνα, αναφέραν στο Bloomberg εμπιστευτικές πηγές.

Η ολλανδική τράπεζα συνεργάζεται ανεπισήμως με την Perella Weinberg Partners, ενώ ο ιταλικός όμιλος συνεργάζεται με την JPMorgan Chase & Co., με τις δύο επενδυτικές τράπεζες να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες όσον αφορά την προοπτική μιας συγχώνευσης με την Commerzbank, ανέφεραν οι πηγές, που επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές. 

Εκπρόσωποι των ING, UniCredit και Commerzbank αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης εξετάζουν την προοοπτική μιας συμφωνίας για εξαγορά της Commerzbank, μετά την αποτυχία των συνομιλιών με την Deutsche Bank. Παρότι οι UniCredit και ING  έχουν ήδη σημαντική παρουσία στη Γερμανία, η εξαγορά της Commerzbank θα διεύρυνε την πρόσβασή τους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της γερμανική οικονομίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα