Βαρύ το κλίμα σε Χ.Α. και αγορά ομολόγων

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 18:57
UPD:18:59
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βαρύ το κλίμα σε Χρηματιστήριο Αθηνών και ελληνική αγορά ομολόγων, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από το όριο των 740 μονάδων και την απόδοση του 10ετούς να διευρύνεται κατά δέκα μονάδες βάσης.

Ο γενικός δείκτης στο Χ.Α. έκλεισε με απώλειες σχεδόν 2%, στις 728,62 μονάδες.

Οι έντονες ρευστοποιήσεις συνεχίσθηκαν και χθες στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους. Οι ενστάσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν και η ευρύτερη ψυχρή υποδοχή των θεσμών στις παροχές Τσίπρα πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές των ελληνικών τίτλων, με αποτέλεσμα την άνοδο στο κόστος δανεισμού.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς διευρύνθηκε κατά δέκα μονάδες βάσης, στο 3,53% από 3,43% χθες, με το spread έναντι της απόδοσης του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου να ανοίγει στις 359 μονάδες βάσης.

Στους υπόλοιπους τίτλους, η απόδοση του πενταετούς ανήλθε στο 2,39%, ενώ η απόδοση του επταετούς ομολόγου(λήξης το 2025) διευρύνθηκε στο 2,85%, οδεύοντας ολοταχώς προς το όριο του 3%.

Οι έντονες ρευστοποιήσεις είχαν ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα αυξημένο όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ, ύψους 69 εκατ. ευρώ.

Στο Χ.Α, η αγορά επηρεάστηκε και από τις πτωτικές τάσεις στιςευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω των ανησυχιών για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα