Χωροθέτηση βιομηχανικών περιοχών σε Κορωπί και Καλύβια

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 16:14
UPD:16:15
Eurokinissi/Λυδία Σιώρη

Τα πρώτα βήματα για την εξυγίανση και χωροθέτηση των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων σε Κορωπί και Καλύβια, σε συνέχεια της πρόσφατης νομοθετικής πρωτοβουλίας για τα Επιχειρηματικά Πάρκα και την εξυγίανση της περιοχής των Οινοφύτων, καθορίστηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, μετά από συναντήσεις με τοπικούς και επιχειρηματικούς φορείς. 

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν από την περιοχή του Κορωπίου, παρουσία του Δημάρχου Κρωπίας κ. Δημητρίου Κιούση και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Άτυπη Βιομηχανική Περιοχή Κορωπίου. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Σαρωνικού με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Σοφρώνη και επιχειρηματίες της Άτυπης Βιομηχανικής Περιοχής Καλυβίων.

Επίσης, στις συζητήσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωση Εταιρειών Ανατολικής Αττικής κ. Παναγιώτης Ρίβιος, καθώς και πολιτικοί μηχανικοί της Ένωσης οι οποίοι παρουσίασαν εξειδικευμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας κάλεσε τους εγκατεστημένους στις παραπάνω περιοχές φορείς να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς στην εκπόνηση ή επικαιροποίηση των μελετών για την πολεοδόμηση και τη χωροθέτηση των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων, προκειμένου να κατατεθούν άμεσα και με την απαραίτητη τεκμηρίωση τα σχετικά αιτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα