Βερολίνο για εμπορικό πόλεμο: Χρειαζόμαστε κανόνες, όχι μονομερείς ενέργειες

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 16:05
UPD:16:08
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Την ελπίδα να αποφευχθεί μία κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα εξέφρασε το Βερολίνο, δια στόματος του υπουργού Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ. Κάλεσε δε όλες τις πλευρές να αποφεύγουν τις μονομερείς ενέργειες και να σέβονται το πολυμερές σύστημα κανόνων. 

«Ελπίζουμε όλοι ότι η εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα μπορεί να επιλυθεί διότι δεν έχει θετικές επιπτώσεις για κανένα» δήλωσε ο Αλτμάιερ από το βήμα συνεδρίου στο Βερολίνο, κληθείς να σχολιάσει την εμπορική διαμάχη.

«Χρειαζόμαστε μια εμπορική τάξη που να βασίζεται σε κανόνες, χρειαζόμαστε ανοικτές αγορές, χρειαζόμαστε αμεροληψία και ίσους όρους ανταγωνισμού, δηλαδή ίσα δικαιώματα για τις εταιρίες από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες» συμπλήρωσε. 

Να σημειώσουμε ότι η Γερμανία είναι εκ των οικονομιών, που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις εμπορικές αντιπαραθέσεις, εξαιτίας της μεγάλης εξάρτησής της από τις εξαγωγές. Οι παραγγελίες των γερμανικών βιομηχανικών προϊόντων από το εξωτερικό κάνουν βουτιά, καθώς οι εμπορικές συναλλαγές παγκοσμίως πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και μία δεκαετία. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα