Ολ. Τελιγιορίδου: Σταδιακά η μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 17:01
UPD:17:12
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο μέλλον έκανε λόγω η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, αμέσως μετά την επίσκεψη της στους χώρους της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, ενώ αναφερόμενη στη φορολογία για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνοιυν θαύματα και να πέσει στο ελάχιστο από το 29% που είναι σήμερα.

«Μετά την λήξη μνημονίων και την δημιουργία του δημοσιονομικού χώρου το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης μας είναι πως θα μειωθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη στα προβλήματα της ελληνικής γουνοποιίας που κυρίως συνδέονται πολύ περισσότερο με την θέση του προϊόντος στις διεθνείς αγορές και ελάχιστα με την ελληνική κρίση, μίλησε για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης που αφορά στη νομιμοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος που λειτουργεί το Εκθεσιακό κέντρο, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στο κλάδο να αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενίσχυση εκθεσιακών γεγονότων.

Στο θέμα της βίζας των Ρώσων επισκεπτών, εξήγησε ότι είναι ένα θέμα πού «άπτεται των ευρωπαϊκών σχέσεων με την Ρωσία ειδικά μετά το εμπάργκο της ΕΕ», αλλά επεσήμανε ότι σήμερα η κατάσταση «είναι πολύ καλύτερη από το παρελθόν μετά και τις προσλήψεις προσωπικού που έγιναν στα αντίστοιχα προξενεία μας». Συμπλήρωσε, δε, ότι υπάρχει αρμονική συνεργασία του κλάδου με το υπουργείο Εξωτερικών όπου  «προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα όπου προκύπτουν».

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την απόφαση του αρχηγού της ΝΔ να καταθέσει τροπολογία, για να παραμείνει το αφορολόγητο στα επίπεδα που είναι σήμερα η κ. Τεληγιορίδου τόνισε ότι «όταν κάτι είναι θετικό δεν έχει σημασία ποιος το κατέθετε για να υπάρχει ιδεολογική η πολιτική αντιπαράθεση», αλλά συμπλήρωσε ότι η πρόταση του αφορολόγητου γίνεται «μετά την αναφορά της κυβέρνησης».

Επεσήμανε ότι «υπάρχει ανοικτή συζήτηση για το θέμα, το γνώριζε ο Μητσοτάκης και έτσι πρότεινε να πάμε μαζί στους θεσμούς αλλά ήδη το θέμα διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση».

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα