Ασκήσεις ισορροπίας στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 14:05
UPD:14:12
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Μεικτή είναι σήμερα η εικόνα στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Λονδίνο και Μιλάνο βρίσκονται στο «κόκκινο», με την αβεβαιότητα για το Brexit και τις ανησυχίες για νέα κόντρα με τις Βρυξέλλες, να ρίχνουν αντίστοιχα τη σκιά τους. Από την άλλη σημαντικά κέρδη εμφανίζει η Φραγκφούρτη, ενώ και στο Παρίσι οι δείκτες κινούνται ανοδικά. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει σε θετικό έδαφος, αν και με κέρδη μόλις 0,2%. Nωρίτερα διολίσθησε και σε αρνητικό έδαφος αν και με πτώση μόλις 0,1%. Η ελαφρά νευρικότητα οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν από τη μία να ζυγίσουν τα απογοητευτικά μακροοικονομικά δεδομένα και από την άλλη τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η SAP και η Credit Suisse. Προς το παρόν τα αντικρουόμενα μηνύματα σχεδόν ισορροπούν στη ζυγαριά. 

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της ημέρας η Wirecard, που βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 8%, μετά τη συμφωνία για κεφαλαιακή ένεση ύψους 900 εκατ. ευρώ από τη Softbank. Άνοδο 3% καταγράφει η μετοχή της SAP, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις τριμήνου.

Οι δύο γερμανικές εταιρείες οδηγούν τον γερμανικό δείκτη Dax σε κέρδη 0,9%, την ώρα που ο γαλλικός CAC 40 εμφανίζει ελαφρά άνοδο, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,5% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει πτώση 0,3%. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα