Το brand «Aρκαδία» υποσχέθηκε να προωθήσει ο Δ. Αβραμόπουλος

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 18:23
UPD:18:26
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Του Φάνη Ζώη
fzois@naftemporiki.gr

Τα τρέχοντα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που άπτονται της επιχειρηματικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης στην Τρίπολη, του Επιτρόπου Ε.Ε. Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με ευρωπαϊκά προγράμματα των οποίων την ευθύνη έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναζητήθηκε το πλαίσιο αξιοποίησής τους από την πλευρά του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο rebranding της Αρκαδίας: «οι ξένοι ακούν Αρκαδία και αναγνωρίζουν το όνομα. Είναι ένα ισχυρό brand name. Εκεί πρέπει να εστιαστεί η προσοχή” σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, τονίζοντας παράλληλα την αγάπη του για την Αρκαδία που είναι και ο τόπος καταγωγής του, «Έχουμε κοινή αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και σκοπός μας είναι να δούμε πως μπορούμε να συμβάλλουμε από κοινού ώστε να ανοίξει ένας κόμβος ανάπτυξης».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέρος του οποίου είναι η επανατοποθέτηση του brand «Αρκαδία» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ώστε να προβάλλει την εικόνα της Αρκαδίας, για την ιστορία, τον πολιτισμό της, τη φύση και τα τοπικά προϊόντα που παράγει στη συνείδηση του κόσμου με στόχο την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Μεταξύ των προτάσεων, που εναρμονίζονται με τους στόχους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε ότι πρέπει τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ενωθούν και να έχουν ένα κοινό masterplan, να σχεδιαστούν από κοινού οι άξονες της στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα, τονίζοντας: «Μόνο με τη συνεργασία, τη σύμπραξη και την τοπική εργασία μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη. Μοιραστείτε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις δεξιότητές σας για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα σας ως Επιμελητήρια και να τονώσετε την εξωστρέφεια».

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και οι ακόλουθες προτάσεις:

  • η κατάθεση πρότασης ανάπτυξης για την αξιοποίηση του Αρκαδικού στοιχείου ανά τον κόσμο, δηλαδή την ομογένεια.
  • η οργάνωση στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεων στις Βρυξέλλες
  • η συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού
  • η διοργάνωση ενός μεγάλο event μέσα στο 2021, το οποίο θα προβληθεί και ως τουριστικό προϊόν, για τα 200 χρόνια της επανάστασης.

Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ του Ευρωπαίου Επίτροπου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με την υπόσχεση ότι θα πραγματοποιήσει σύντομα επίσημη επίσκεψη στην Αρκαδία με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών και πολιτών για τις προοπτικές ανάπτυξης στην Αρκαδίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα