Φυσικό Αέριο: Ρεκόρ τζίρου και κερδών το α' τρίμηνο του 2019

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 15:01
UPD:15:07
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Με άκρως δυναμικές επιδόσεις ξεκίνησε το 2019 για την εταιρεία ενέργειας «Φυσικό Αέριο». Είδε τις πωλήσεις και τα κέρδη της να ανέρχονται σε ιστορικό ρεκόρ, καθώς απέδωσαν οι προσπάθειες και οι επενδύσεις του 2018. 

Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών απογειώθηκε 54% στα 105,2 εκατ. ευρώ, τα υψηλότερα επίπεδα στα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 48% υπερβαίνοντας τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ και τα νέα συμβόλαια ξεπέρααν κάθε προσδοκία φτάνοντας στα 14.560. Στόχος για το σύνολο του έτους είναι 60.000 νέα συμβόλαια. 

«Με περισσότερα από 160 χρόνια παρουσίας στην αγορά η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι σήμερα μια εξαιρετικά δυναμική και υγιής επιχείρηση που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους εργαζόμενους και τον μέτοχό της» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Ιωάννης Μητρόπουλος.

«Παρά το γεγονός ότι το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, εμείς πετύχαμε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και θέσαμε σε λειτουργία νέα κανάλια και δομές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη το 2019» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο του 2018 η εταιρεία είδε τον τζίρο της να υπερβαίνει τα 163 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 5,2 εκατ. ευρώ, με τον όγκο πωλήσεων να φτάνει τα 3,3 εκ. (MWH). Εξασφάλισε 33.000 νέα συμβόλαια, τόσο στο φυσικό αέριο, όσο και στο ηλεκτρικό ρεύμα και εξυπηρετεί πλέον 400.000 νοικοκυριά και περισσότερες από 9.000 επιχειρήσεις και βιομηχανικούς πελάτες.

Η εταιρεία πέτυχε επίσης πέρυσι σημαντική γεωγραφική εξάπλωση, με τη λειτουργία νέων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, τη δημιουργία νέων ομάδων πωλήσεων, την επέκταση του δικτύου των συνεργατών της σε Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και τη συνεργασία της με το ευρύ δίκτυο της Vodafone. Έτσι, μέσω του αναπτυξιακού της πλάνου, η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας αποκτά πλέον παρουσία σε κάθε νομό της χώρας.

Επιπλέον προχώρησε σε επενδύσεις άνω των 12 εκατ. ευρώ, ποντάροντας σε εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα και στρατηγικές συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες, όπως η Interamerican, η EuropAssistance και η Alpha Bank.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα