Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με «βαρίδι» τις τράπεζες

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 20:02
UPD:20:08
REUTERS/STAFF

Oι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της υποστηριτικής νομισματικής πολιτικής στον τραπεζικό κλάδο επισκίασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συγκρατώντας τα κέρδη των μετοχών. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με οριακή πτώση, κυρίως εξαιτίας των απωλειών σε Δουβλίνο, Μαδρίτη και Φραγκφούρτη.

Ο τραπεζικός δείκτης -που δέχεται πιέσεις όταν περιορίζονται οι προοπτικές για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων- έκανε βουτιά 1,37%, έχοντας ως μεγαλύτερο «βαρίδι» τη μετοχή της Deutsche Bank.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX υποχώρησε 0,46%, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού κατάφερε να παραμείνει σταθερός. Με απώλειες 0,53% έκλεισε και ο ΙΒΕΧ του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης. Παρά το ευρύτερο αρνητικό κλίμα, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,88%, έχοντας ως στήριγμα τις απώλειες της στερλίνας, αλλά και την άνοδο των μετοχών του πετρελαϊκού και μεταλλευτικού κλάδου και παρά την ευρύτερη αβεβαιότητα λόγω Brexit. Θετικό πρόσημο και στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να ενισχύεται 0,20%.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • SXXP

Σχολιασμένα