Πεκίνο: Διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 06:44
UPD:07:27
REUTERS/Thomas Peter

Συνομιλίες υψηλού επιπέδου για το εμπόριο άρχισαν σήμερα στο Πεκίνο αντιπροσωπείες των κυβερνήσεων της Κίνας και των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στις συνομιλίες συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε, ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο.

Στην ομιλία που είχε εκφωνήσει για την Κατάσταση της Ένωσης την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε απευθύνει κάλεσμα το Πεκίνο να προχωρήσει σε «διαρθρωτικές αλλαγές» για να τερματιστούν οι αθέμιτες κινεζικές εμπορικές πρακτικές. «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και εργαζόμαστε για μια νέα εμπορική συμφωνία με την Κίνα, αλλά αυτή πρέπει να συμπεριλάβει αληθινές διαρθρωτικές αλλαγές για να τερματιστούν οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, να μειωθεί το χρόνιο έλλειμμά μας (στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών) και να προστατευθούν οι αμερικανικές θέσεις εργασίας», είπε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα