Σ. Αραβία: Το «παράπονο» για τη Ρωσία

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 11:50
UPD:15:32
REUTERS/FAISAL AL NASSER

Την πεποίθησή του ότι ο ΟΠΕΚ και οι συνεργαζόμενες χώρες θα ανταποκριθούν πλήρως στις δεσμεύσεις τους για επαναφορά της ισορροπίας προσφοράς- ζήτησης στην αγορά εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο δεν παρέλειψε να εκφράσει ένα «παράπονο» για τη Ρωσία. 

«Η Ρωσία έχει αρχίσει τις μειώσεις με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι θα ήθελα» τόνισε ο Χαλίντ αλ Φαλίχ σε συνέντευξή του στο CNBC. Ωστόσο πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι, όπως έγινε και το 2017, θα ανεβάσουν τελικά ρυθμό και θα διαδραματίσουν ένα θετικό ρόλο για την εξισορρόπηση και της σταθερότητας της αγοράς. 

Σημείωσε επίσης πως σε μειώσεις προσφοράς προχωρούν ήδη και άλλες μεγάλες παραγωγοί χώρες, όπως το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ υπογράμμισε πως ο ΟΠΕΚ μόνος δεν μπορεί να καθορίσει την πορεία των τιμών. Απαιτείται συνεργασία όλων των μεγάλων παραγόντων στην αγορά, είπε.

Ξεκαθάρισε δε πως το Ριάντ είναι ανοιχτό σε συνεργασία με κάθε ενδιαφερόμενο, που επιδιώκει τη σταθερότητα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του Ντόναλντ Τραμπ. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα