Στο κόκκινο το Χρηματιστήριο Αθηνών

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 15:37
UPD:15:39
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο κόκκινο είναι σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να ζυγίζουν τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και να βρίσκονται εν αναμονή της επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Σε αυτήν βρίσκονται επί τάπητος όλα τα καυτά ζητήματα, με σημαντικότερο αυτό των κόκκινων δανείων των τραπεζών και του νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Σε μία συνεδρίαση, στην οποία ο τζίρος έχει ανέβει σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει πτώση 0,55% στις 634,7 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών προσεγγίζει τα 31 εκατ. ευρώ. 

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος με απώλειες της τάξης του 1,8%. Oι κλάδοι ταξιδιών- αναψυχής και τροφίμων- ποτών ακολουθούν με πτώση 1,6% και 1,4% αντίστοιχα. 

Το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο επηρεάζεται σαφώς και από τις πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου οι ελπίδες για ουσιαστική πρόοδο στις σινο-αμερικανικές διαπραγματεύσεις, που είχαν φουντώσει τις δύο προηγούμενες ημέρες, σήμερα «ξεφουσκώνουν». 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα