Τραμπ: Η Fed το μοναδικό πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018 19:14
UPD:21:44
REUTERS/CHRIS WATTIE

Την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως «το μοναδικό μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας» της χώρας ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μόλις μέρες αφότου η Fed αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια και να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2018 και το 2019.

«Το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η Fed» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. «Δεν νιώθουν την αγορά, δεν καταλαβαίνουν τους εμπορικούς πολέμους» σημείωσε.

EURONEWS

Για τον Τραμπ «η Fed μοιάζει με δυνατό γκόλφερ που δεν μπορεί να βάλει το μπαλάκι στην τρύπα γιατί του λείπει η ακρίβεια».

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Αμερικανός πρόεδρος επικρίνει συστηματικά τις αποφάσεις της Fed. Την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, να μην αυξήσει τα επιτόκια, εκτιμώντας ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν «λανθασμένη».

Το Σαββατοκύριακο, το CNN και το Bloomberg μετέδωσαν ότι ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τον Πάουελ, που ο ίδιος είχε επιλέξει για τη θέση αυτή.

Ωστόσο, η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα