ΑΝΕΚ LINES: «Ναυτικός της Χρονιάς» και πάλι ο capt. Ευστρ. Καβρός

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 15:46
UPD:15:50

Ο  capt. Ευστράτιος Καβρός (δεξιά) παραλαμβάνει χαμογελαστός το βραβείο "ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ" από τον Πρόεδρο της Safe Bulkers Dr. Λουκά Μπαρμπαρή.

Ο capt. Ευστράτιος Καβρός της ΑΝΕΚ LINES βραβεύτηκε ως ο «Ναυτικός της Χρονιάς» κατά τα «Greek Shipping Awards» της Lloyd's List, σε τελετή παρουσία εκατοντάδων προσωπικοτήτων της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Αφορμή στάθηκε η διαχείριση της πυρκαγιάς στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ελ. Βενιζέλος» το περασμένο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, στις 28 Αυγούστου ο capt. Καβρός ήταν στο πηδάλιο του πλοίου της ΑΝΕΚ LINES, με 875 επιβάτες και 140 μέλη πληρώματος, όταν ξέσπασε πυρκαγιά τρεις ώρες μετά την αναχώρηση από τον Πειραιά, με προορισμό τα Χανιά. Στον capt. Καβρό πιστώνεται η απόφαση για την επιστροφή στο λιμάνι και η απολύτως επιτυχής αποβίβαση από το πλοίο των 1.016 επιβαινόντων.

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ο capt. Ευστράτιος Καβρός, κατά την απονομή, δήλωσε «βαθιά συγκινημένος», λέγοντας πως «το βραβείο δεν ανήκει μόνο σε μένα. Ανήκει σε όλο το πλήρωμα, σε όλους εκείνους που με τον επαγγελματισμό, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και την απαράμιλλη αυταπάρνηση που επέδειξαν, ο καθένας από το πόστο του, ανέδειξαν στην πράξη το μεγαλείο της ελληνικής ναυτοσύνης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο capt. Καβρός έγινε ο πρώτος πλοίαρχος στον οποίο απονέμεται δύο φορές το βραβείο «Ναυτικός της Χρονιάς», από τα Greek Shipping Awards της Lloyd's List. Η πρώτη ήταν το 2009, όταν ως πλοίαρχος του «Έλυρος» της ANEK LINES ηγήθηκε του συντονισμού και της επιχείρησης διάσωσης 53 λαθρομεταναστών νότια της Μήλου, συνεπικουρούμενος από το «Κρήτη ΙΙ» και τον capt. Χαρ.Πετρά.

Τα βραβεία, που αποτελούν πλέον θεσμό στο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, καθιέρωσε στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια μία από τις παλαιότερες ναυτιλιακές εφημερίδες στο κόσμο, η Λονδρέζικη Lloyd’s List, η οποία ιδρύθηκε το 1734.

Η ANEK LINES δηλώνει υπερήφανη για τη σπουδαία διάκριση του capt. Ευστράτιου Καβρού, συγχαίρει τον πλοίαρχο για τη βράβευσή του «και ευχαριστεί από καρδιάς έναν προς έναν και όλους μαζί τους ανθρώπους της για τον επαγγελματισμό, την αποτελεσματική διαχείριση και τη σημαντική συμβολή τους στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των δρομολογίων και τη συνολική εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα