Κοντά στο να πάρουν πίσω τα 19 δισ. δολ. τα θύματα του Μάντοφ

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 15:16
UPD:15:23

Η απάτη του Μάντοφ μεταφραζόταν σε συνολικές απώλειες ύψους 19 δισ. δολαρίων για τους πελάτες τους, ορισμένοι από τους οποίους ήταν πλούσιοι επενδυτές και σελέμπριτις.

Όταν πριν από μία δεκαετία συνελήφθη ο Μπέρναρντ Μάντοφ για το διαβόητο σχήμα Ponzi, που είχε στήσει, πολλοί ήλπιζαν, αλλά λίγοι θεωρούσαν ότι είναι εφικτό τα θύματα του χρηματιστή να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. 

Η απάτη του Μάντοφ μεταφραζόταν σε συνολικές απώλειες ύψους 19 δισ. δολαρίων για τους πελάτες τους, ορισμένοι από τους οποίους ήταν πλούσιοι επενδυτές και σελέμπριτις. Ο δικηγόρος της Νέας Υόρκης, Ίρβιν Πικάρ, ο οποίος επέβλεψε την ρευστοποίηση της εταιρείας του Μάντοφ ξεκίνησε μία μεγάλη μάχη, η οποία φαίνεται να αποδίδει πολύ περισσότερους καρπούς από ό,τι περίμενε ίσως και ο ίδιος. 

Μέχρι στιγμής έχει ανακτήσει περί τα 13,3 δισ. δολάρια ή το 70% από τις συνολικές απαιτήσεις, μηνύοντας όσους έβγαλαν κέρδος από την απάτη εν γνώσει τους ή όχι. Στόχος του είναι να επιστρέψει το σύνολο των χρημάτων στα θύματα του Μάντοφ, κάτι που πλεόν φαίνεται ότι μπορεί να επιτευχθεί. 

Πηγή: Bloomberg 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα