Χρ. Σταϊκούρας: Αφαίμαξη της οικονομίας με παχύ στρώμα «αριστερής χρυσόσκονης»

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 08:30
UPD:08:51
SOOC/Alexandros Michailidis

Standing Finance Committee , in Athens on 14 Dec. 2015 / Διαρκής επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, Αθήνα 14 Δεκμεβρίου 2015

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική ασκεί ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. σημειώνει ότι ο προϋπολογισμός του 2019 είναι «νεομνημονιακός» και αντιαναπτυξιακός και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δημιουργεί ένα περιβάλλον αφαίμαξης της οικονομία, καμουφλαρισμένο με «παχύ στρώμα αριστερής χρυσόσκονης» εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Σταϊκούρας σχολιάζει ότι  «η ακατάσχετη παροχολογία εκ μέρους της κυβέρνησης δεν δυσκολεύει τη ΝΔ, υπονομεύει το μέλλον της χώρας». Σημειώνει η κυβέρνηση προωθεί «αποσπασματικά μειώσεις κάποιων φορολογικών συντελεστών, τους οποίους όμως η ίδια αύξησε», μέτρο που θα έχει «περιορισμένη επίδραση στην ανάπτυξη, εξαιτίας του μικρού ύψους και της σύνθεσής του». «Συνεπώς η κυβέρνηση, αντί να πανηγυρίζει, ας κοιταχθεί στον καθρέφτη», προσθέτει.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι η ΝΔ πιστεύει πως η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και διαθέτει συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, υπογραμμίζει, όμως, ότι «δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση, με πράξεις και παραλείψεις της, έχει υπονομεύσει αυτή την επενδυτική θελκτικότατα της χώρας, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι περιορισμένο».

Τέλος, στην ερώτηση μήπως η κριτική της ΝΔ είναι υπερβολική καθώς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξυμνούν το έργο τη κυβέρνησης, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ υποστηρίζει ότι «οι εταίροι, για δικούς τους λόγους, επικεντρώνονται στην επίτευξη μόνο των υψηλών πλεονασμάτων, αγνοώντας τον τρόπο με τον οποίο αυτά επιτυγχάνονται».

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα