Νευρικότητα με υψηλό όγκο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 11:55
UPD:11:55
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να επιχειρούν να καρπωθούν τα οφέλη της βελτίωσης του διεθνούς κλίματος, μετά το τριήμερο πτωτικό σερί, το οποίο βέβαια κινήθηκε εντός στενών ορίων, μη λαμβάνοντας σημαντικές προεκτάσεις.

Ο Γενικός Δείκτης, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, υποχωρεί κατά 0,02% και διαμορφώνεται στις 651,92 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται σε σταθεροποιητικό επίπεδο, με την Εθνική Τράπεζα και την Τρ. Πειραιώς να καταγράφουν άνοδο της τάξης του 2%. Στον αντίποδα, η Eurobank διολισθαίνει κατά 1,95% ενώ η Alpha Bank εμφανίζει οριακά κέρδη.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η άνοδος της Μυτιληναίος, η μετοχή της οποίας αυξάνεται κατά 2%. Πέριξ του 1% διαμορφώνονται τα κέρδη και για τις μετοχές των Jumbo, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Αντίθετα, η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 1,30% και της Grivalia Properties κατά 1,15%.

Η ελληνική αγορά, μετά το «ξέσπασμα» της Δευτέρας, κατέγραψε ένα τριήμερο πτωτικό σερί, το οποίο ωστόσο, απέφυγε τις ακραίες διακυμάνσεις που παρουσιάστηκαν στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να βγάζουν στηρίξεις, διατηρώντας απαραβίαστο το ψυχολογικό όριο των 650 μονάδων.

Πλέον, το επόμενο ορόσημο για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο θα καθορίσει και τη μεσοπρόθεσμη τάση, συνίσταται στις τραπεζικές εξελίξεις και τη συμφωνία για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων» των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Την ίδια ώρα, στις ευρωπαϊκές αγορές κυριαρχεί ένα κύμα αισιοδοξίας, με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος συνδράμει στην ανάκαμψη των δεικτών, μετά τις χθεσινές ισχυρές απώλειες, οι οποίες άγγιξαν το 3%.

Στην αγορά ομολόγων παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά στο 4,222%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου βελτιώνεται κατά 2 μονάδες βάσης και μειώνεται στο 3,308%.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα