Σαλβίνι: Χάνω την υπομονή μου με Μοσκοβισί

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 17:01
UPD:17:02
REUTERS/REMO CASILLI

Πυρά κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, τονίζοντας πως χάνει την υπομονή του, καθώς και ότι η χώρα του «δεν είναι έθνος ζητιάνων».

«Η Ιταλία δεν είναι έθνος πωλητών χαλιών ή ζητιάνων. Ο Μοσκοβίσι συνεχίζει να προσβάλει την Ιταλία, αλλά ο μισθός του πληρώνεται και από τους Ιταλούς», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σαλβίνι. «Αρκετά! Η υπομονή μας τελείωσε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο κ. Μοσκοβισί φέρεται να δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρώμη σαν να βρίσκεται σε κάποιο «παζάρι χαλιών».

Το πρωί ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε ανέφερε ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη για πισωγύρισμα σε κανένα σημείο του προϋπολογισμού, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των Ιταλών. Επεσήμανε ότι το υψηλό spread των ομολόγων δεν βοηθά την όλη κατάσταση και ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες από όλες τις πλευρές, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα επιθυμεί να δει τον κ. Κόντε να καταλήγει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την ίδια εφημερίδα, οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θέλουν διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό, ενώ σύμφωνα με την Il Messaggero η Λέγκα είναι ανοικτή στην αλλαγή του νόμου για τον προϋπολογισμό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα