Μήνυμα Σαλβίνι στην Ε.Ε. για «αντίποινα»

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 17:25
UPD:17:37
REUTERS/MAX ROSSI

Μήνυμα πως «αν η γαλλογερμανική πρόταση για τον προϋπολογισμό της Ένωσης ζημιώνει την Ιταλία, δεν θα συναινέσουμε», έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι, την ώρα που στις Βρυξέλλες εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρώμη.

Πρόκειται για ένα προειδοποιητικό μήνυμα, δυο ημέρες πριν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η τελική αξιολόγηση της Ιταλίας με βάση το αναθεωρημένο σχέδιο του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δηλώνει ότι στη φάση αυτή «το όλο θέμα των κυρώσεων δεν τον ανησυχεί» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Κύριας σημασίας, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι να διαπιστωθεί αν και πότε πρόκειται να ξεκινήσει η εν λόγω διαδικασία και αν θα αφορά την παραβίαση των κανόνων για το έλλειμμα ή για το δημόσιο χρέος.

Όπως έχει διαρρεύσει, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε εκ νέου από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μπορέσουν να συναντηθούν με κύριο αντικείμενο συζήτησης την πορεία της ιταλικής οικονομίας και την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα