ΠΟΞ: Να πάρουν ανάσα τα ελληνικά ξενοδοχεία

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 17:43
UPD:17:46

Όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τα ελληνικά ξενοδοχεία βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) που συγκλήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι ξενοδόχοι επιβεβαίωσαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στις στρατηγικές επιλογές και τις ενέργειες της διοίκησης της ΠΟΞ και διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους «να συνεχιστεί με το ίδιο αγωνιστικό φρόνημα η διεκδίκηση της επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η υπερφορολόγηση, τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις ανεξέλεγκτες βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων κλπ». 

Επίσης, τονίστηκε «εμφατικά» η αξία της ενότητας του κλάδου, προκειμένου «να ακούγεται δυνατά και καθαρά η φωνή του Έλληνα ξενοδόχου».

Μετά το πέρας των εργασιών, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε ότι «τα ελληνικά ξενοδοχεία, με μεγάλο αγώνα και πολλές θυσίες, συνέβαλαν τα μέγιστα, όπως όλοι αναγνωρίζουν, στην προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση. Αυτή τη στιγμή, όμως, υφίστανται ένα τεράστιο βάρος. Πρέπει να τύχουν της προσοχής και της υποστήριξης που χρειάζεται, προκειμένου να συνεχίσουν την προσφορά τους στην οικονομία και την κοινωνία. Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικά οικονομικά αποτελέσματα. Τα ξενοδοχεία μπορούν να δώσουν τα αποτελέσματα αυτά, με την προϋπόθεση να μπορέσουν να πάρουν ανάσα. Σ' αυτή την κατεύθυνση, με ενότητα, κύρος κι αξιοπιστία, συνεχίζουμε τον αγώνα της ΠΟΞ».  

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΟΞ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, o πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός κι ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα