Το καλό κλίμα της ναυλαγοράς έφερε οφέλη στη Safe Bulkers

Αυξημένα κατά 34% τα έσοδα και κέρδη 8,2 εκατ. δολ. στο γ' τρίμηνο
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 10:45
Safe Bulkers

Η Safe Bulkers ελέγχει έναν στόλο από 41 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, 11 εκ των οποίων είναι eco-design, με έναν μέσο όρο ηλικίας τα 8,2 έτη και συνολικής μεταφορικής ικανότητας 3,8 εκατ. dwt.

Από την έντυπη έκδοση 

Του Λάμπρου Καραγεώργου
ljkar@naftemporiki.gr

Η ικανοποιητική πορεία της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου το τρίτο τρίμηνο του 2018 και συνολικότερα τη φετινή χρόνια σε σύγκριση με το 2017 είχε την αντανάκλαση και στα αποτελέσματα των ναυτιλιακών εταιρειών που διαχειρίζονται πλοία με ανάλογα φορτία. Η Safe Bulkers, με 41 bulkers στον στόλο της, δεν θα αποτελούσε εξαίρεση.  Η εισηγμένη στο NYSE εταιρεία του κ. Πόλυ Χατζηιωάννου παρουσίασε για το τρίτο τρίμηνο του 2018 έσοδα αυξημένα κατά 34% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. 

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τις τελευταίες ημέρες οι ναύλοι ειδικά στα capes γνωρίζουν μια πτώση, που οφείλεται και σε συγκυριακά γεγονότα, όπως τα προβλήματα που δημιούργησε στην αγορά ο εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε σιδηρομετάλλευμα στη Δυτική Αυστραλία και είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί περίπου για μία εβδομάδα η προσφορά.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα