Μία γυναίκα στο τιμόνι της Tesla

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 09:03
UPD:09:20
tesla.com

O Ίλον Μασκ μόλις απέκτησε συγκυβερνήτη στην Tesla. Πρόκειται για την Ρόμπιν Ντένχολμ, η οποία ορίστηκε νέα πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο Μασκ θα διατηρήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. 

Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο του διακανονισμού του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου επενδυτή με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), μετά το περιβόητο ή διαβόητο κατά πολλούς tweet, με το οποίο γνωστοποιούσε ότι διαθέτει χρηματοδότηση για την έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο.

Η ανάρτηση πυροδότησε έρευνα για χειραγώγηση μετοχής, η οποία κατέληξε σε συμφωνία για την πληρωμή προστίμου και απομάκρυνση του Μασκ από τη θέση του προέδρου. Η SEC είχε δώσει προθεσμία έως τις 13 Νοεμβρίου για τις αλλαγές. 

Η Ντένχολμ είναι οικονομική διευθύντρια της αυστραλιανής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telstra και υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla από το 2014. Φέρεται να είχε τους λιγότερους δεσμούς με τον ιδρυτή της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων από οποιοδήποτε άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου. 

Σε ανακοίνωσή της η ίδια αναφέρει ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα εγκαταλείψει τη θέση της οικονομικής διευθύντριας της Telstra προκιμένου να αφοσιωθεί στο νέο της ρόλο. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ, Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα