Ελεγχόμενες απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 14:41
UPD:14:43
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφονται σήμερα, Δευτέρα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές προσήμων και έντονη μεταβλητότητα.

Ο Γενικός Δείκτης, περίπου τρεις ώρες πριν το κλείσιμο, υποχωρεί κατά 0,22% και διαμορφώνεται στις 618,03 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται μετα-βίας στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι αναλυτές αναμένουν τον περιορισμό της ελληνικής παρουσίας στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών (ΕΜ), με έξοδο τριών εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι θα προκαλέσει νέες εκροές κεφαλαίων.

Η Τρ. Πειραιώς υφίσταται τις υψηλότερες απώλειες, καθώς μειώνεται κατά 3,75%, ενώ στο 1,50% διαμορφώνεται η κάμψη για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Στον αντίποδα, Alpha Bank και Eurobank αντιστέκονται, ενισχυόμενες -έστω και οριακά- κατά 0,40%.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, Coca-Cola, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ παρουσιάζουν απώλειες της τάξης του 1,50%, ενώ ΟΤΕ και Jumbo εμφανίζουν κέρδη, τα οποία κυμαίνονται στο 1,30%. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Motor Oil ενισχύεται ήπια κατά 0,45%.

Στο μεταξύ, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείεται να συζητηθεί -έστω και ατύπως- το ζήτημα των ελληνικών συντάξεων και η πιθανότητα ακύρωσης ή αναβολής του μέτρου περικοπής.

Παρ’ όλα αυτά, στην επίσημη ατζέντα παραμένει το πάντα φλέγον ζήτημα της Ιταλίας, με τη Ρώμη να εμφανίζεται έτοιμη να πραγματοποιήσει ορισμένες παραχωρήσεις, προκειμένου να ικανοποιήσει τα θέλω των Βρυξελλών και να αποφύγει τυχόν κυρώσεις.

Στο μεταξύ, την Τρίτη θα διεξαχθούν και οι κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, με τις δημοσκοπήσεις να προμηνύουν επικράτηση των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τετάρτη, επίσης, θα συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ προκειμένου να εξετάσει τα μέτρα στήριξης των ιταλικών τραπεζών, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν με πιο επιθετικό τρόπο το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • FTSEB
  • ΓΔ

Σχολιασμένα