Προσπάθειες αντίδρασης από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 11:53
UPD:11:54
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προσπάθειες αντίδρασης καταβάλλει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να επιχειρούν να ξεπεράσουν το χθεσινό σοκ, το οποίο οδήγησε την ελληνική αγορά στη χειρότερη ημερήσια επίδοση των τελευταίων 13 μηνών.

Ο Γενικός Δείκτης, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ενισχύεται οριακά κατά 0,09% και διαμορφώνεται στις 620 μονάδες, με τον τζίρο να κυμαίνεται στα 6,50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος, από την πλευρά του, κινείται σταθεροποιητικά, καθώς Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς καταγράφουν άνοδο κατά 0,65% και 0,91% αντίστοιχα, ενώ Εθνική Τράπεζα και Eurobank διολισθαίνουν κατά 0,95% και 0,10% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, ο τίτλος της Motor Oil, ο οποίος δέχθηκε ισχυρό σφυροκόπημα την Τετάρτη, εμφανίζει οριακά κέρδη της τάξης του 0,50%, ενώ την ίδια ώρα, η μετοχή της Jumbo εξακολουθεί να εμφανίζει απώλειες, αυτή τη φορά μεγέθους 0,80%, δίνοντας συνέχεια στην έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, παράλληλα, ξεχωρίζει η μετοχή της Coca-Cola, η οποία παρουσιάζει άνοδο κατά 1,70%, αλλά και η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία ενισχύεται άνω του 2,20%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Grivalia Properties υποχωρεί κατά 1,60% και του ΟΛΠ κατά 1,30%.

Χθες, Πέμπτη, ο Γενικός δείκτης εμφάνισε απώλειες άνω του 3%, σημειώνοντας τις ισχυρότερες ημερήσιες απώλειες των τελευταίων 13 μηνών. Κινητήριο «μοχλό» των πιέσεων αποτέλεσε το κύμα πωλήσεων στον τίτλο της μετοχής της Motor Oil σε πρώτο επίπεδο, και της Jumbo σε δεύτερο επίπεδο.

Εξάλλου στο δυσμενές κλίμα που κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών καίριο ρόλο διαδραματίζει μια σειρά παραγόντων, όπως για παράδειγμα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών, αλλά και οι επιπτώσεις της ιταλικής αναταραχής.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, ότι κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, έκαναν «φτερά» πάνω από 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των απωλειών από την έναρξη του έτους ανέρχεται στα 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ ή αλλιώς, σε 20,2%.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα