Χρηματιστήριο: «Βουτιά» 3,25% για τον Γ.Δ.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 17:56
UPD:18:50
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κάτω από τις 620 μονάδες διολίσθησε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πραγματοποιώντας «βουτιά» 3,25% με «βαρίδι» τις τράπεζες. Σημαντικές απώλειες κατέγραψε και η Motor Oil.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 3,25% και διαμορφώνεται στις 619,32 μονάδες, με τον όγκο των συναλλαγών να υπολογίζεται στα 52 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης - βαρόμετρο των τραπεζών παρουσίασε απώλειες της τάξης του 6,2%, καθώς η Eurobank διολίσθησε κατά 7,6%, η Alpha Bank κατά 7,1%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 6,9% και η Εθνική Τράπεζα κατά 2,5%. Απώλειες 0,9% και για την Attica Bank.

Η Motor Oil παρουσίασε απώλειες 13,9%, καθώς οι επενδυτές φαίνεται πως εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τα «ανοίγματα» της εταιρείας σε κλάδους εκτός του πετρελαίου, μετά την απόκτηση του 50% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και την εξαγορά της κυπριακής «Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας» (IBG).

Η ΔΕΗ διολίσθησε κατά 3,3%, ενώ απώλειες περίπου 3% κατέγραψαν οι μετοχές των Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα. Στο δυσμενές κλίμα αντιστάθηκε η Fourlis και ο ΑΔΜΗΕ, καθώς ενισχύθηκαν κατά 2,4% και 2,1%, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη αγγίζουν τα 7,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων οι μισές περίπου καταγράφηκαν μόνο τον Οκτώβριο (3,7 δισ. ευρώ). Ως εκ τούτου, το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται τρίτο από το τέλος ανάμεσα στα 51 κυριότερα διεθνή χρηματιστήρια, αφού έχει χάσει το 20,2% της αξίας του στο α' 10μηνο του έτους.

Πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές αποτελεί μία σειρά δυσεπίλυτων παραγόντων, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, η πολιτική αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο εκλογών, αλλά και οι επιδράσεις της ιταλικής αναταραχής, με αφορμή το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2019.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ

Σχολιασμένα