Σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ ο Ευ. Τσακαλώτος πριν τη Σύνοδο του ΔΝΤ στο Μπαλί

Επαφές με επενδυτές στην Ασία
Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 12:31
UPD:12:45
EPA/FLORIAN WIESER

Σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την περιοδεία του στην Ασία την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών θα βρίσκεται την Τρίτη στη Σιγκαπούρη και την Τετάρτη στο  Χονγκ Κονγκ όπου θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μπαλί της Ινδονησίας για να πάρει μέρος στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Οκτωβρίου).

Στο πλαίσιο της περιοδείας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί -μεταξύ άλλων- και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπου θα τεθεί το θέμα των συντάξεων.

Στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου το ΔΝΤ θα δημοσιεύσει τις νέες του προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τόσο σε επίπεδο μακροοικονομικών όσο και σε επίπεδο δημοσιονομικών μεγεθών.

Το Ταμείο είχε επιμείνει στα τέλη του περασμένου μήνα στην εφαρμογή του νομοθετημένου μέτρου για την περικοπή στις συντάξεις, εκτιμώντας πως θα βελτιώσει τις προοπτικές για την Ελλάδα και θα στείλει ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές πως η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις είχε σημειώσει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ωθεί την Ελλάδα προς μία πιο φιλική στην ανάπτυξη και πιο κοινωνικά δίκαιη πολιτική, δημιουργώντας δημοσιονομικό χώρο για μειώσεις φόρων και δαπάνες κοινωνικής πολιτικής.

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα