Ασφαλιστικές για Μάτι: Πάνω από 36 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 18:46
UPD:18:50
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ξεπερνούν τα 36 εκατομμύρια ευρώ οι συνολικές προβλέψεις των αποζημιώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου, υπερβαίνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των εταιρειών-μελών της σχετικά με την εκτίμηση των εν λόγω αποζημιώσεων, από την οποία προέκυψε ότι οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες κι επαγγελματικοί χώροι) εκτιμώνται σε 34,5 εκατ. ευρώ. Δηλώθηκαν 835 ζημιές, κυρίως σε κατοικίες, αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε περίπου 41.000 ευρώ.

Επιπλέον, δηλώθηκαν 248 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,53 εκατ., ευρώ, με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε περίπου 6.000 ευρώ.

Όπως σημειώνει η ΕΑΕΕ, από τα παραπάνω προκύπτει ότι «η συνεισφορά της ασφαλιστικής αγοράς στην κάλυψη των ζημιών από το καταστροφικό αυτό συμβάν είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Ερρίκος Μοάτσος, μέλος του δσ και πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ δήλωσε ότι «από τα πρώτα 24ωρα μετά τις τραγικές πυρκαγιές, οι ασφαλιστικές εταιρείες ανταποκρίθηκαν υποδειγματικά στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους που επλήγησαν, θέτοντας σε λειτουργία ειδικούς μηχανισμούς υποστήριξης και εξυπηρέτησης και καταβάλλοντας αποζημιώσεις και προκαταβολές, με στόχο την όσο το δυνατό γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών. Επιπλέον, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αίσθημα ευθύνης τους προς την κοινωνία, οι ασφαλιστικές εταιρείες-μέλη της ΕΑΕΕ υποστήριξαν τις πληγείσες περιοχές με οικονομικές ενισχύσεις, προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και εθελοντές».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα