Ρωσία- Κίνα: Σχεδιάζουν project αξίας 100 δισ. δολαρίων

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 16:23
UPD:16:29
REUTERS/THOMAS PETER

Ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών της μεταξύ τους οικονομικής συνεργασίας Ρωσία και Κίνα, την ώρα που και οι δύο βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με τις ΗΠΑ για διαφορετικούς λόγους. 

Μία ομάδα ρωσικών και κινεζικών επιχειρήσεω εξετάζει την προώθηση 73 μεγάλων project αξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων. Το εγχείρημα θα επιβλέπει η Συμβουλευτική Επιτροπή Ρωσικών- Κινεζικών Επιχειρήσεων, η οποία πραγματοποίησε την ετήσια συνεδρίασή της πρόσφατα στο Βλαντιβοστόκ της Ρωσίας. 

Η Επιτροπή περιλαμβάνει περισσότερους από 150 εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Επενδυτικού Ταμείου Ρωσίας-  Κίνας (RCIF), που ιδρύθηκε το 2012 από τα κρατικά επενδυτικά ταμεία των δύο οικονομιών.   

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ταμείων έχουν ήδη υλοποιηθεί επτά έργα αξίας 4,6 δισ. δολαρίων, αλλά στόχος είναι οι επόμενες επενδύσεις να προχωρήσουν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση το RCIF γνωστοποίησε τη συνεργασία του με την κινεζική επενδυτική Tus Holdings για επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC, Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα