Ξενοδόχοι: Να εξεταστεί το θέμα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 16:03
UPD:16:06
Shutterstock

Την ανάγκη να εξεταστούν ειδικά ζητήματα του ξενοδοχειακού κλάδου, όπως αυτό των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, και να υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ομαλή προσαρμογή των επιχειρήσεων του χώρου στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επεσήμαμε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, σε συνάντησή του με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. 

«Είναι σταθερή και πάγια πεποίθηση της ΠΟΞ η έμπρακτη και ενεργή στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας.  Γι αυτό ακριβώς και στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, απέδειξε σε πείσμα των μνημονιακών πιέσεων την αφοσίωσή της στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων,  υπογράφοντας μια από τις μεγαλύτερες ΣΣΕ της χώρας, η οποία επέλυσε σοβαρά θεσμικά ζητήματα και εμπεριείχε ως όρο τη δυνατότητα της επέκτασής της που έρχεται σήμερα στο προσκήνιο» ανέφερε ο κ. Τάσιος.

Ο πρόδρος της ΠΟΞ σημείωσε πως είχε παραγωγική συζήτηση με την κ. Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να εξηγήσω στην κ. Αχτσιόγλου τις τεράστιες αποκλίσεις σε μεγέθη επιχειρήσεων και γεωγραφική διασπορά που εμφανίζει ο κλάδος, αλλά και σημαντικά ειδικά ζητήματα που χρήζουν προσοχής, όπως οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας του τουρισμού. «Εξίσου σεβαστό με το δικαίωμα του εργαζόμενου είναι και το δικαίωμα του ανέργου να βρει δουλειά» τόνισε.

Στη βάση αυτών, ζήτησε από την υπουργό να υπάρξουν οι αναγκαίες προβλέψεις στις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, οι οποίες θα συμβάλλουν θετικά στην ομαλή προσαρμογή των επιχειρήσεων στη ΣΣΕ, με στόχο την επιτυχή εφαρμογή της. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα