Η εταιρεία Geabit νικήτρια στον διαγωνισμό «Israel at 70: Innovation at its Best 2018»

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 09:50
UPD:09:51

Η εταιρεία Geabit αναδείχθηκε νικήτρια στον διαγωνισμό «Israel at 70: Innovation at its Best 2018» για Νεοφυείς Επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ο τελικός του διαγωνισμού έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο χώρο του Invent ICT, όπου οι πέντε φιναλίστ ομάδες, παρουσίασαν τις ιδέες τους σε πέντε διακεκριμένους Έλληνες και Ισραηλινούς κριτές, παρουσία της πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπέν-Άμπα, του Μιχάλη Στάγκου, συνιδρυτή των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC) και πλήθους φίλων της ελληνικής startup σκήνης.  

Ο 19χρονος Έλληνας επιστήμονας, Βαγγέλης Καραθάνος, ιδρυτής της εταιρείας Geabit, κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών παρουσιάζοντας μια startup τεχνητής νοημοσύνης με τεχνολογία αιχμής που βοηθά με λύσεις τους αγρότες να παράγουν ασφαλέστερες και υψηλότερης ποιότητας καλλιέργειες.

Ο Βαγγέλης Καραθάνος θα ενταχθεί σε ειδική ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί 2-6 Σεπτεμβρίου 2018. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με Ισραηλινούς αντιπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων (VC’s) και εταιρειών. Επιπλέον θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ καινοτομίας «DLD Tel Aviv Innovation Festival», το μεγαλύτερο συνέδριο υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ, μαζί με εκατοντάδες άλλους εκπρόσωπους νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτικών κεφαλαίων (VCs & angel investors) καθώς και στελέχη πολυεθνικών εταιρειών από το Ισραήλ αλλά και απ’ όλο τον κόσμο.

Στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού συμμετείχαν η Ισραηλινή επιχειρηματίας Merav Oren, Serial & Multidisciplinary Entrepreneur, ιδρυτής της WMN - χώρος εργασίας & οικοσύστηματος νεοφυών επιχειρήσεων για γυναίκες επιχειρηματίες στο Ισραήλ,  η Αλεξάνδρα Χολή, partner στο Metavallon VC, η Δανάη Μπεζεντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navigator Shipping Consultants, ο Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και ο Κώστας Σαριδάκης, Πρόεδρος & συνιδρυτής της e-table.

 «Η ελληνική startup κοινότητα είναι πολλά υποσχόμενη με λαμπρούς, ικανούς νέους ανθρώπους που απλά χρειάζονται μια ώθηση και βοήθεια. Εξ ού και η προώθηση της συνεργασίας με το Ισραήλ» δήλωσε η πρέσβης του Ισραήλ, Ιρίτ Μπέν-Άμπα.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα