Πληροφορίες για συμφωνία στο Eurogroup

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 01:13
UPD:01:24
INTIME NEWS/© European Union

Για συμφωνία στο ζήτημα της Ελλάδας κάνουν λόγο ευρωπαϊκές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στον πολυπόθητο συμβιβασμό» για το ζήτημα του χρέους.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης βρίσκονται στην αίθουσα του Eurogroup, όπου επισφραγίζουν τη συμφωνία. Δημοσιογραφικές πηγές, παράλληλα, κάνουν λόγο για «πανηγυρικό κλίμα» στους διαδρόμους του κτηρίου.

Οι πληροφορίες, οι οποίες διαρρέονται από τις Βρυξέλλες, αναφέρουν -μεταξύ άλλων- πως επιτεύχθηκε συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους και συγκεκριμένα για:

  • 10ετή επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων του EFSF
  • 10ετή αναβολή της καταβολής των τόκων
  • Εκταμίευση δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,3 δισ. ευρώ για την επαναγορά των ομολόγων που κατέχει το ΔΝΤ

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ώρες προηγήθηκε ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Αγκάθι» αποτέλεσε το χρονικό διάστημα της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων του EFSF, αλλά και το ύψος της τελευταίας δόσης του τρίτου προγράμματος βοήθειας.  

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα