Υποτονικό κλίμα σε Χ.Α., Ευρώπη με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 14:06
UPD:14:08
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στον γυάλινο πυργό της ΕΚΤ βρίσκονται σήμερα οι επενδυτές. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδια της για σταδιακό τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης έως τα τέλη του έτους. Όλοι ωστόσο περιμένουν εναγωνίως και τα όσα θα επισημάνει ο Μάριο Ντράγκι για τις προοπτικές της Ευρωζώνης, σε μία περίοδο έντονης αβεβαιότητας. 

Υπό τις συνθήκες αυτές οι επενδυτές απέφευγαν τις μεγάλες κινήσεις, με αποτέλεσμα ο όγκος των συναλλαγών στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης να διατηρείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Οι δείκτες κινούνται σε αρνητικό έδαφος, με τις απώλειες, ωστόσο, να είναι εξαιρετικά περιορισμένες. 

Ανά τη Γηραιά Ήπειρο, ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,15%, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 0,3%, ενώ μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις για τον ιταλικό FTSE MIB, που μετά το χθεσινό ράλι, σήμερα εμφανίζει απώλειες 0,65%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο -0,5% στις 14:05 ώρα Ελλάδος. 

Υποτονικό είναι το κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αξία των συναλλαγών να είναι μόλις 15 εκατ. ευρώ και τον Γενικό Δείκτη να παραμένει εν πολλοίς αμετάβλητος. Καταγράφει οριακή πτώση (0,06%) στις 769,19 μονάδες. Πτώση 0,2% παρουσιάζει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ωστόσο οι εταιρείες μεσαίες κεφαλαιοποίησης κερδίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον, με τον σχετικό δείκτη να εξασφαλίζει κέρδη άνω του 1%. 

Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών και στις τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 1,5%. 

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα