Λεμέρ: Ή τώρα ή ποτέ αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 16:21
UPD:16:28
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Από το βήμα επιχειρηματικού συνεδρίου στο Βερολίνο, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες προτάσεις της καγκελαρίου Μέρκελ δείχνουν προσπάθεια σύγκλισης, χαιρετίζοντας τη στήριξή της στο σχέδιο για έναν ενιαίο προϋπολογισμό της Ευρωζώνης.

To Παρίσι καλωσόρισε τις γερμανικές προτάσεις για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και την πρόθεση του Βερολίνου για μία συμφωνία, αλλά ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος έως ότου οι δύο κορυφαίες οικονομίες της νομισματικής ένωσης καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό, σε ένα ενιαίο σχέδιο, που θα μπορούν να καταθέσουν.

 Από το βήμα επιχειρηματικού συνεδρίου στο Βερολίνο, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες προτάσεις της καγκελαρίου Μέρκελ δείχνουν προσπάθεια σύγκλισης, χαιρετίζοντας τη στήριξή της στο σχέδιο για έναν ενιαίο προϋπολογισμό της Ευρωζώνης. «Ωστόσο έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε προκειμένου να καταλήξουμε σε μία κοινή θέση, που θα είναι φιλόδοξη και στοχευμένη» σημείωσε. 

Προειδοποίησε δε ότι «διακυβεύεται το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον μας» και υπογράμμισε: «Πρέπει να δράσουμε. Είναι τώρα ή ποτέ». 

Νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, αναγνώρισε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, έχει δίκαιο σχετικά με την ανάγκη να γίνουν βήματα, που θα πάνε μπροστά την Ευρωζώνη. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί προτάσεις, που θα οδηγούν σε μία ένωση δημοσιονομικών μεταβιβάσεων. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα