Κ. Μίχαλος: Οι πρόωρες εκλογές φέρνουν αναστάτωση στην οικονομία

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 12:36
UPD:12:37
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι πρόωρες εκλογές το μόνο που φέρνουν είναι αναστάτωση στην οικονομία και στην κοινωνία και κάποια στιγμή πρέπει να υλοποιηθεί η επιταγή του Συντάγματος που προσδιορίζει τη διεξαγωγή τους κάθε τέσσερα χρόνια τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Αυτή ήταν λογική της δεκαετίας του 1950 και 1960» ανέφερε για όσους ζητούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες  και πρόσθεσε ότι πρέπει να πρυτανεύσει «σύνεση, συναίνεση και συνεργασία για να επανέλθουμε στο μονοπάτι της ανάπτυξης».

Για την «καθαρή έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια, ο κ. Μίχαλος μιλώντας στην ΕΡΤ1  υπογράμμισε ότι πρέπει το πολιτικό σύστημα να συναινέσει ώστε να υπάρχει σύγκλιση για να οδηγηθούμε σε υψηλούς αναπτυξιακούς στόχους. «Καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν θα βρισκόμαστε κάτω από μία μνημονιακή επιτροπεία όπως αυτή που βρισκόμαστε τα 8 τελευταία χρόνια. Δεν θα βρισκόμαστε σε επιτροπεία αλλά θα έχουμε μια εποπτεία όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι υπάρχει μία εικόνα σταθεροποίησης της οικονομίας μας αλλά θα πρέπει να μας απασχολήσει ποιο είναι το εθνικό στρατηγικό σχέδιο της χώρας καθώς εξέφρασε την αντίθεσή του με την προληπτική γραμμή που θα σήμαινε αυξημένη επιτροπεία και με συγκεκριμένο πλαφόν 7 δισ. ευρώ, τη στιγμή που αυτό το ποσό δεν επαρκεί για να επιλυθεί το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Όπως είπε, χρειάζονται επενδύσεις 42 δισ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2022 και σήμερα γίνονται επενδύσεις ύψους περίπου 22 δισ. ευρώ ετησίως.

«Η ελληνική οικονομία έχει επανέλθει σε μία σταθεροποίηση» υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος, υποστηρίζοντας πάντως ότι χρειάζεται μείωση της φορολογίας καθώς όπως είναι γνωστό το σύστημα της υπερφορολόγησης δεν έχει αποδώσει, ενώ προέβλεψε αυξημένη ρευστότητα στις τράπεζες μετά τα stress test.

«Ο κ. Τσακαλώτος έχει δηλώσει ότι εξετάζει την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. Δεν μπορεί η συνολική ασφαλιστική και φορολογική επιβάρυνση να φτάνει στα επίπεδα του 82% που είναι σήμερα» σημείωσε ο κ. Μίχαλος.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα