Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Εντός του έτους ο στρατηγικός επενδυτής

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 16:07
UPD:16:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Φωτογραφία που εικονίζει μηχανήματα επεξεργασίας τεύτλων στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. 

Εντός του έτους θα εισέλθει, εκτός απροόπτου, στρατηγικός επενδυτής στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Όπως επεσημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων η εταιρεία είναι πολύ κοντά στην υπογραφή σχετικού μνημονίου κατανόησης με υποψήφιο επενδυτή. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΒΖ, Παναγιώτη Αλεξάκη, ο στρατηγικός επενδυτής, τον οποίο και δεν θέλησε να κατονομάσει, μπορεί να μην αποτελεί τον μοναδικό που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ελληνική βιομηχανία, αλλά αποτελεί τον πρώτο που κατέθεσε Proof of funds, γεγονός που αποδεικνύει ότι «διαθέτει τα χρήματα για να κλείσει το deal», ενώ διαπραγματεύεται το σύνολο της ΕΒΖ και όχι για μέρος αυτής.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των εργαζομένων, αλλά και μετόχων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την πώληση, ο πρόεδρος της ΕΒΖ τόνισε ότι δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και διευκρίνισε ότι μετά την υπογραφή του μνημονίου, θα ακολουθήσουν σειρά ελέγχων και άλλες διαδικασίες μέχρι να κλείσει η συμφωνία, κάτι που ο ίδιος πιστεύει ότι θα γίνει εντός του έτους. Υπέρ της πώλησης τάχθηκε ανοικτά και ο εκπρόσωπος του βασικού μετόχου, δηλαδή του εκκαθαριστή της ΑΤΕ, ο Στέφανος Αυγουλέας της PQH.

Για την απόφαση της διοίκησης της ΕΒΖ να στηρίξει την τευτλοκαλλιέργεια φέτος, ο πρόεδρος της ΕΒΖ σημείωσε ότι "η απόφαση λήφθηκε για να υπάρξει έστω μικρή παραγωγή ώστε να μην πωληθεί η εταιρεία σαν κέλυφος", ενώ σε ερώτημα που έγινε για το πώς θα καλυφθεί το κόστος της καμπάνιας και πώς θα πληρωθούν οι παραγωγοί, απάντησε ότι γίνονται οι σχετικές ενέργειες, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.

Η συνέλευση των μετόχων άρχισε με την ανάγνωση μίας έκθεσης της κατάστασης της ΕΒΖ από τον πρόεδρο της εταιρείας, στην οποία επισήμανε το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής, την έλλειψη κεφαλαίων κίνησης, τις χαμηλές τιμές ζάχαρης στην αγορά, τις ανάγκες εκσυγχρονισμού της εταιρείας σε πολλά επίπεδα.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα