Άλμα του Bitcoin πυροδοτεί η βουτιά των μετοχών

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 06:43
UPD:06:45
REUTERS/Dado Ruvic

FILE PHOTO: A copy of bitcoin standing on PC motherboard is seen in this illustration picture, October 26, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo

Στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από ένα μήνα σκαρφαλώνει σήμερα το Bitcoin, μετά τη χθεσινοβραδινή «βουτιά» του Dow Jones. Οι νέες αναταράξεις στην αγορά μετοχών, απόρροια των αυξημένων αποδόσεων των ομολόγων, αλλά και των κατώτερων προσδοκιών εταιρικών αποτελεσμάτων, ανοίγουν και πάλι την όρεξη των επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα. 

Η τιμή του Bitcoin διαμορφώνεται κοντά στα 9.440 δολάρια με άνοδο σχεδόν 20% την τελευταία εβδομάδα, όπως προκύπτει από στοιχεία της Coindesk. Η ανάκαμψη αυτή έρχεται ύστερα από το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία του ψηφιακού νομίσματος. Το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου έχασε περίπου το 48% της αξίας του. 

Στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το Bitcoin συνέβαλε η είδηση ότι η Goldman Sachs προσέλαβε για πρώτη φορά δυναμικό για κρυπτονομίσματα. Παράλληλα έρευνα του Thomson Reuters έδειξε ότι μία στις πέντε επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν κάοιες συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα την επόμενη χρονιά. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα