Ποιοι απαλλάσσονται από εισφορές του τ. ΟΓΑ

«Ανάσα» για ασφαλισμένους με ετήσιο αγροτικό εισόδημα έως 4.923 ευρώ - Τι ισχύει για μέλη εταιρειών και ιδιοκτήτες καταλυμάτων
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 10:07
UPD:10:07

Από την έντυπη έκδοση

Του Στέλιου Παπαπέτρου
spapap@naftemporiki.gr

Οι ασφαλισμένοι που έχουν επαγγελματική δραστηριότητα (μισθωτή εργασία ή ελεύθερο επάγγελμα ή αυτοαπασχόληση) και παράλληλα έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα μέχρι και 4.923,12 ευρώ τον χρόνο δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές στον τέως ΟΓΑ για την αγροτική τους δραστηριότητα.

Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο της νέας διευκρινιστικής εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία αναφέρει ρητά «ότι η αληθής έννοια του κατ’ επάγγελμα αγρότη, υπό το ν. 4387/2016, συντρέχει εφόσον το ύψος του εισοδήματος από την άσκηση της αγροτικής δραστηριότητας υπερβαίνει το ποσό των 4.923,12 ευρώ (410,26 ευρώ Χ 12)». 

Η εγκύκλιος την οποία υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος δίνει διευκρινίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ των μελών εταιρειών ή και διαχειριστών ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ, των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και προσώπων που έχουν αγροτικό εισόδημα και παράλληλα ασκούν και άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική» 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα