Αλ. Χαρίτσης: Έντονο ενδιαφέρον για το EquiFund από τους επενδυτές

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 18:51
UPD:18:56
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η χρηματοδότηση είναι μεν πολύ σημαντικό ζήτημα αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή μεταφορά τεχνογνωσίας και να βρουν διέξοδο συνεργασίας με ξένες επιχειρήσεις οι ελληνικές μικρομεσαίες», σημείωσε.

Νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας, δημιουργεί, όπως είπε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, για την παρουσίαση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι ήδη είναι έντονο το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις δυνατότητες που προσφέρει το ταμείο και πρόσθεσε ότι για να δοθεί ώθηση στη χώρα και να βγει από την κρίση αξιοποιούνται όλα τα εργαλεία.

«Η χρηματοδότηση είναι μεν πολύ σημαντικό ζήτημα αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή μεταφορά τεχνογνωσίας και να βρουν διέξοδο συνεργασίας με ξένες επιχειρήσεις οι ελληνικές μικρομεσαίες», σημείωσε. Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα ολιστικό εργαλείο, σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η οικονομία μας, που βοηθάει στο στόχο της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, αξιοποιούμε τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές για την προσέλκυση επενδύσεων στην ελληνική οικονομία και στηρίζουμε τη δημιουργία ενός εύρωστου οικοσυστήματος start-ups, υπογράμμιζοντας ότι υπάρχει πλέγμα παρεμβάσεων για την ανάπτυξη καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλεία για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να συνδυαστεί η έρευνα με την παραγωγή, για συνέργειες των μικρομεσαίων κ.λπ.

«Το EquiFund είναι ένα εργαλείο που έχει σχεδιαστεί ώστε να συμπληρώσει το κενό και να ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια που έχει θέσει η κυβέρνηση. Έχει τύχει ευρείας αποδοχής πριν καν ξεκινήσει και είμαστε περήφανοι για αυτό. Πρόκειται για το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο που ενισχύει όλους τους κλάδους και προσφέρει στοχευμένη υποστήριξη και χρηματοδότηση για κάθε στάδιο ανάπτυξης μίας επιχείρησης» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα